Србија и Балкан

Вучић: Сагласан сам са Бербоковом, не знам што су нам онда сипали отров 1999.

Не може се отровом борити против отрова, за то је потребан противотров, поручује председник Србије
Вучић: Сагласан сам са Бербоковом, не знам што су нам онда сипали отров 1999.© TANJUG/ RADE PRELIĆ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је стопроцентно сагласан са немачком министарком спољних послова Аналеном Бербок у оцени да је највећи отров за човечанство насилно мењање граница.

"Што су нам онда сипали отров 1999? Само ми то није јасно, на то још нисам добио одговор", рекао је Вучић.

Како је додао, они мисле да су то различити периоди па да је насилно мењање граница тада био лек, а сада није.

Не може се отровом борити против отрова, за то је потребан противотров, поручио је председник Србије.

Додао је да је Аналена Бербок много важна и да он, за разлику од других, мисли да је она веома интелигентна.

"Ми морамо да разумемо да се налазимо у свету у којем неће да нас слушају, понекад се праве да нас не чују, управо због 1999. године", каже Вучић.

Подсетио је да се ближи годишњица НАТО агресије, коју обележавамо, не као годишњицу интервенције, већ као годишњицу агресије.

Поручује да, осим што ће тада емоције да нам бујају, и да се сетимо да су нам бацили отров и отимали територију једној сувереној и независној земљи, морамо да гледамо како да чувамо нашу земљу.

Вучић је додао да је веома забринут јер сматра да ће бити много теже време у свету, посебно се осврнувши на позив председника Француске Емануела Макрона да земље запада пошаљу војску у Украјину.

Подсетимо, Бербокова је током сусрета са члановима Председништва БиХ и министром спољних послова у Савету министара БиХ Елмедином Конаковићем посебно говорила о, како је навела,"сецесионистичком наративу".

Шефица немачке дипломатије посебно се осврнула на "сецесионистичке фантазије", али, иако су то многи очекивали, није поменула како на Балкану такве снове сањају најчешће у Приштини.

image