Србија и Балкан

Канцеларија за КиМ: Нова насилна акција Приштине на северу, упали у апотеке и узели лекове

Курти свакодневно повлачи нове ескалаторне потезе на северу КиМ, посебно како би живот Србима учинио немогућим, наводи се у саопштењу
Канцеларија за КиМ: Нова насилна акција Приштине на северу, упали у апотеке и узели лекове© A.K./ATAImages

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је власт у Приштини на челу са Аљбином Куртијем данас спровела нову насилну акцију на северу Косова и Метохије, упадом у апотеке у Косовској Митровици и Звечану и том приликом одузета је већа количина медикамената.

Тиме је, наводи се, ионако отежано снабдевање и доступност лековима на северу КиМ, додатно онемогућено, што је проблем који погађа све категорије становништва на северу КиМ.

"Ово је још један показатељ да уместо деескалације, Курти свакодневно повлачи нове ескалаторне потезе на северу КиМ, посебно како би живот Србима учинио немогућим и тако их натерао да напусте своја вековна огњишта, укидањем основних средстава за живот, од динара до лекова и основних животних намирница", наводи се у саопштењу.

Додаје се да након изазивања хуманитарне катастрофе укидањем динара и динарског платног промета на Косову и Метохији, Курти сада српски народ на северу КиМ жели да остави и без неопходних лекова и тиме створи неподношљиве услове живота нашем народу, што је чинио и претходне две године, бранећи нашим болницама да се снабдеју лековима.

"Док се Куртијеви страначки кандидати баве трговином људима, наркотицима и другим тешким кривичним делима, дотле Курти, да би замаскирао своја недела, спроводи лов на лекове и истовремено девет месеци брани улаз српске робе на простор Косова и Метохије", навела је Канцеларија у саопштењу.

image
VV inauguration
banner