Србија и Балкан

Кнежевић бившем министру одбране Црне Горе: Ако му се ратује с Русијом, нек први задужи аутомат

"... А не да из ложе Бемакса шаље црногорску младост у погибију", нагласио је Кнежевић
Кнежевић бившем министру одбране Црне Горе: Ако му се ратује с Русијом, нек први задужи аутомат© R.R./ATAImages

Председник Демократске народне партије Црне Горе (ДНП) Милан Кнежевић позвао је бившег посланика ДПС и некадашњег министра одбране Црне Горе Предрага Бошковића да, ако му се ратује с Русијом, први задужи аутомат и, како је навео, кидише на руског председника Владимира Путина.

"А не да из ложе Бемакса шаље црногорску младост у погибију", написао је Кнежевић на друштвеној мрежи Икс.

У пост скриптуму Кнежевић је позвао Бошковића да објасни зашто је крајем августа 2020. године, како наводи, из војног магацина допремио Агенцији за националну безбедност (АНБ) 30 аутоматских пушака.

Реч је о 28. августу 2020, два дана уочи тадашњих парламентарних изборима на којима су странке опозиције однеле убедљиву победу над ДПС-ом, који је на челу са бившим председником Милом Ђукановићем, владао дуже од три деценије.

Кнежевић је на тај начин одговорио Бошковићу, који сматра да лидер ДНП исмејава Војску Црне Горе.

Кнежевић је, наиме, гостујући у Јутарњем програму "Прве" телевизије, рекао да би црногорску војску могло да порази једно ловачко друштво и да Црна Гора са таквом војском не може "ни у лов на зечеве", а не да се, како је казао, сукобљава са Русијом.

Бошковић је у изјави за подгоричку "Побједу" оценио да је изјава Кнежевића за "Прву" телевизију срамотна и, како је рекао, очекивана од неког ко је "свој политички пут подредио циљу да војске и институција независне државе Црне Горе уопште не буде".

"Ова изјава још једна је потврда да парламентарна већина на челу са Андријом Мандићем сваким даном показује да не могу преболети независност Црне Горе, не пропуштајући ниједну прилику да покушају да унизе све оно што су обриси независности и суверености наше државе", казао је Бошковић.

image
VV inauguration
banner