Србија и Балкан

Представници Срба на КиМ упозорили Ескобара: Ако нас оде превише, сва висока политика нема смисла

Бранимир Стојановић из СНП је истакао да је "ниво исељавања Срба који се дешава врло забрињавајући" и да уколико оде велики број људи "сва висока политика нема смисла"
Представници Срба на КиМ упозорили Ескобара: Ако нас оде превише, сва висока политика нема смислаGetty © Chris McGrath/Getty Images

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар разговарао је данас у Приштини са лидерима три српске политичке партије које делују на Косову и Метохији - Бранимиром Стојановићем и Милијом Бишевцем из Српског народног покрета (СНП), Александром Арсенијевићем из Српске демократије (СД) и Александром Јаблановићем из Партије косовских Срба (ПКС) који су изразили забринутост за живот српског народа на КиМ.

"Причали смо о свему ономе што нас мучи. Од ових последњих одлука, па до свих оних које су пре тога донете и које компликују наш живот. Причали смо о животу, колико је тешко, колико је ситуација напета, колико се људи исељавају. Указали смо да ствари морају брже да се мењају, пре свега у правцу смиривања ситуације и превазилажења штетних одлука и доношења других које ће или анулирати или укинути ову одлуку око динара", рекао је након састанка са Ескобаром Бранимир Стојановић из СНП, преноси "Радио КиМ".

Он је истакао да је "ниво исељавања Срба који се дешава врло забрињавајући" и да уколико оде велики број људи "сва висока политика нема смисла".

Српска листа саопштила је раније данас да су се и њени представници предвођени председником проф. др Златаном Елеком састали данас у Приштини са Габријелом Ескобаром и амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером и указали на потребу хитне и одлучне реакције како би се спречио егзодус српског народа коме се одлукама приштинских институција угрожавају елементарна људска права.

image