Србија и Балкан

Дачић сa Бернасконијем: Неприхватљиви покушаји Приштине да оствари чланство у Хашкој конференцији

Шеф српске дипломатије je генералном секретару Хашке конференције за међународно приватно право захвалио на разумевању позиције Србије
Дачић сa Бернасконијем: Неприхватљиви покушаји Приштине да оствари чланство у Хашкој конференцији© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је током састанка са генералним секретаром Хашке конференције за међународно приватно право Кристофом Бернасконијем, поновио ставове Србије о неприхватљивости било каквих покушаја тзв. Косова да оствари чланство у Хашкој конференцији.

"Шеф српске дипломатије је у разговору са Бернасконијем подвукао приврженост Републике Србије поштовању међународног права као једном од постулата наше спољне политике и указао на значајан допринос који Хашка конференција има на плану унификације правила међународног приватног права", наведено је у саопштењу Министарсва спољних послова.

Дачић је још једном поновио ставове Србије о неприхватљивости било каквих покушаја Приштине да оствари чланство у Хашкој конференцији и захвалио Бернасконију на разумевању наше позиције.

Бернаскони је, с друге стране, информисао Дачића о актуелним и будућим активностима Хашке конференције и захвалио на доприносу који Србија даје раду ове организације.

image