Србија и Балкан

Узбуна у Подгорици због НАТО-а: Министар најавио да ће испитати зашто Црногорци мање воле Алијансу

Након што је генерални секретар Јенс Столтенберг објавио да је подршка Црногораца чланству у НАТО пала 12 одсто, уследила је реакција из Подгорице
Узбуна у Подгорици због НАТО-а: Министар најавио да ће испитати зашто Црногорци мање воле АлијансуGetty © Dursun Aydemir/Anadolu Agency

Министар одбране Драган Краповић изјавио је да ће ресор којим руководи детаљно анализирати последње истраживање које се односи на подршку грађана чланству у НАТО, и поручио да ће у складу са тим и другим релевантним подацима ускладити стратегију.

Краповић је казао да су евидентне разлике у истраживању које су рађене у више наврата у последњих 18 месеци, а које се конкретно односе на проценат подршке чланству у НАТО-у.

"Верујем овом истраживању, верујем да су га радиле кредибилне институције и организације. Морамо имати у виду да се оваква истраживања раде на одређеној, бројчано лимитираној групи кроз одређену методологију која не мора увек да буде тачна", рекао је Краповић на данашњој седници Одбора за безбедност и одбрану.

У неким истраживањима је подршка чланству у НАТО-у већа, тврди црногорски министар.

"Истраживања су добра и треба их узети у разматрање о комуникацији са јавношћу. Ми ћемо и ово истраживање у Министарству одбране детаљно анализирати и наравно у складу са тим и другим релевантним подацима ускладити нашу стратегију, и рекао бих у континуитету доприносити да Црна Гора као мала држава има одређени степен сигурности у глобалним превирањима кроз чланство у овом тренутку најјачем војно политичком савезу на свету", казао је Краповић.

image
VV inauguration
banner