Србија и Балкан

Нова епизода подкаста ”Локомотива”: Бал вампира је дошао до свог краја

Гост у новој епизоди ”Локомотиве” био је главни и одговорни уредник сајта „Нови cтандард“ Александар Вујовић
Нова епизода подкаста ”Локомотива”: Бал вампира је дошао до свог краја

У првом делује емисије аутори Тиосав Пурић и Марко Николић разговарали су о томе какве су поруке мржње послате српском народу са дубровачког фестивала ”Ребеду'', како је ТикТок постао опасност по националну безбедност САД, као и како пролазе ратне економије Европске уније. 

Позив на сепаратизам, вређање Српске православне цркве, говор мржње према људима из Републике Српске, а који живе у Србији, или како је то новинарка Ана Лалић изјавила ”посрбљавање” и ”досрбљавање” Војводине, само су мали део излива нетрпељивости који су се могли чути са дубровачке трибине посвећене 60. годишњици од рођења оснивача ”Ферал трибјуна” Предрага Луцића.

На трибини којој су учествовале неке од ”звезда” јавне сцене из Србије попут Зорана Кесића, Аиде Ћоровић, Драган Бјелогрлића и многих других. Са становишта текстова и коментара који су се могли наћи у споменутом листу, овакве изјаве не могу да зачуде.

Са друге стране оно што може да зачуди више од 150 милиона Американаца који имају популарну апликацију ТикТок, је вест да се спрема забрана најбрже растуће друштвене мреже на свету, под изговором угрожавања америчке националне безбедности.

Док је руски председник Владимир Путин поручио у интервјуу каналу Русија 1 да Запад разуме да не може Русији нанети стратешки пораз на бојном пољу и да ће се суочити са беспомоћношћу пред јединством руског народа, Емануел Макрон наставља да ”бриљира” и обећава да ће послати француску војску у Одесу, признајући са друге стране да економије ЕУ не могу да издрже ратни притисак.

У другом делу емисије гост је био главни и одговорни уредник сајта ”Нови Стаднард” Александар Вујовић са којим су аутори подкаста разговарали о цензури медија, предстојећим америчким изборима, ТикТоку, повлачењу ”јастребова” из америчке политике, као и о томе постоји ли могућност решења за мир у Украјини.

"Све друге платформе осим ТикТока и Телеграма су америчке, а ни једна држава нема право да забрани америчке друштвене мреже јер би добила санкције од Америке и била оптужена за диктатуру и укидање слободе говора. Подршка Гази је експлодирала у Америци због ТикТока што је директно угрозило Бајденове изборне шансе на предстојећим изборима", истакао је Вујовић.

"Локомотива" подкаст се емитује сваке суботе у 20 часова на Јутјуб каналу и сајту РТ Балкан.

image
VV inauguration
banner