Србија и Балкан

Спроведена одлука: Земља манастира Високи Дечани уписана у катастар

Епархија рашко-призренска потврђује да је овлашћени представник манастира Високи Дечани данас у Централном катастру тзв. Косова у Приштини добио уредан катастарски извод са свом имовином манастира Дечани, укључујући и 24 хектара која су призната манастиру одлуком Уставног Суда Косова 2016. године.
Спроведена одлука: Земља манастира Високи Дечани уписана у катастар© Pierre Crom/Getty Images

Епархија рашко-призренска Српске Православне Цркве потврдила је да је овлашћени представник манастира Високи Дечани данас у Централном катастру тзв. Косова у Приштини добио уредан катастарски извод са свом имовином манастира Дечани, укључујући и 24 хектара која су призната манастиру одлуком тзв. Уставног суда 2016. године.

"На основу катастарског извода можемо да потврдимо да је одлука Уставног суда из 2016. године извршена и да је и у катастру манастир признат као власник имовине која је раније била спорна", наведено је на сајту Епархије рашко-призренске.

"Овим можемо да закључимо да је дугогодишњи правни процес који се водио око 24 хектара земље манастира Високи Дечани коначно решен", закључује се у објави.

image