Србија и Балкан

На улицама Србије повећан број припадника безбедносних служби

Присуство припадника БИА уочено је у тржним центрима и њиховој околини
На улицама Србије повећан број припадника безбедносних служби© FOTO TANJUG/ FOTO STR/bs.

На улицама Србије данас је приметан већи број припадника безбедносних служби, а на најпрометнијим местима примећено је и присуство припадника Безбедносно-информативне агенције, јавља Танјуг.

Припадници безбедносних служби, дан након терористичког напада на тржни центар "Крокус сити" налазе се у тржним центрима у Србији, и њиховој околини, а осим видног присуства, БИА је предузела све неопходне безбедносне мере.

Председник Србије Александар Вучић синоћ је, након терористичког напада у Москви, изјавио да на утакмици Црвена звезда - Зенит "ни птица неће моћи да пролети", додавши да грађани могу да буду мирни.

"Ми јесмо једна од најбезбеднијих земаља на свету. Важно је да ми предузмемо све могуће мере, иако никада не можете да знате шта и где може да се догоди. Сутра ћемо рећи полицији да шопинг молове и стадионе додатно обезбеде, сва места где има велики број људи. Да ми сачувамо наше становништво, да се припремимо за то", рекао је Вучић, додајући и "бићемо немилосрдни према свакоме ко покуша да угрози безбедност било ког суграђанина", поручио је Вучић.

У јучерашњем терористичком нападу убијене су 133 особе, а више од 140 је повређено.

image