Србија и Балкан

Вулин: Хвала руским службама, то нам је значило да будемо спремни

Вучић је једини слободни државник у Европи, једини који сме да каже да неће увести санкције Русији, каже Вулин
Вулин: Хвала руским службама, то нам је значило да будемо спремни© Milos Tesic/ATAImages

Бивши шеф Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин захвалио је руским безбедносним службама које су Србију обавестиле о многим плановима западних обавештајних служби које су радиле против Београда током протеста прозападне опозиције.

"То нам је свакако много значило да будемо информисани и да будемо спремни за оно што ће се дешавати", рекао је Вулин у интервјуу за "РИА Новости".

Говорећи о протестима у Србији које је предводила прозападна опозиција, који је у једном тренутку прерастао у насиље испред Скупштине Београда, Вулин је рекао да је циљ био да се види колико ће безбедносне структуре бити лојалне председнику Србије Александру Вучићу.

"Обојене револуције увек почињу нечим што нема везе са насиљем и политиком, а увек се завршавају политичким насиљем. Ми смо издржали", рекао је Вулин.

Напоменуо је да је Србија поштовала свој Устав и свој закон, те да смо показали да смо у стању да се изборимо, а да тога није било, данас би у Београду владали они које Србија није изабрала.

Како је рекао, Вучић је једини слободни државник у Европи, једини који сме да каже да неће увести санкције Русији, односно да ће подржати став свог народа.

Притисци су велики, увек почну медијским нападима, а онда крену економски повлачењем инвестиција, успоравањем и условљавањем инвестиција и нашег европског пута, па све до напада на поједине функционере, навео је Вулин.

"Ја сам из тог разлога стављен на листу санкција САД и због тога сам у крајњој лини поднео оставку на место шефа БИА јер нисам желео да се моје санкције преносе на Србију", рекао је Вулин.

Када би Вучић увео санкције Руској Федерацији, био би најпоштованији човек на Западу.

"Хвалили би га, волели би га, сматрали би да све што уради је савршено и добро, али председник Вучић то једноставно неће да уради", каже Вулин.

image