Србија и Балкан

Вулин за руске медије: Рушење председника Србије Александра Вучића је највећи интерес НАТО пакта

Довођењем послушне владе у Србији они решавају све своје проблеме. Таква влада би признала такозвано Косово, увела санкције Русији, кренула ка НАТО пакту и напустила Републику Српску, упозорава доскорашњи директор БИА-е
Вулин за руске медије: Рушење председника Србије Александра Вучића је највећи интерес НАТО пакта© Milos Tesic/ATAImages

Доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин изјавио је да је циљ Запада на Балкану да Србија изгуби своју независност и слободу и да на чело Србије постави "квислиншку и послушну власт".

Он је у интервјуу за руски часопис "Национална одбрана" рекао да Запад зна да су Срби као народ искрени савезници Руса и да то није успела да промени ни "окупација и потпуна контрола" Србије након 5. октобра 2000. године која је трајала све до 2012. године, као и да НАТО пакт чини све да постави власт која ће упркос вољи народа бити против Русије.

"Запад је са изузетком Србије и Републике Српске успоставио потпуну контролу на Балкану и створио непријатељски простор за све што долази из Русије. Пошто су све земље на Балкану са изузетком Србије и Босне и Херцеговине чланице НАТО пакта и под пуном контролом Европске уније, али и Сједињених Америчких Држава и Велике Британије, велике силе Запада покушавају да и просторе на којима живе и о којима одлучују Срби, ставе под пуну контролу. Рушење председника Србије Александра Вучића је највећи интерес НАТО пакта. Довођењем послушне владе у Србији они решавају све своје проблеме. Таква влада би признала такозвано Косово, увела санкције Русији, кренула ка НАТО пакту и напустила Републику Српску", рекао је Александар Вулин.

Вулин је у интервјуу који је водио Игор Коротченко истакао да Вучић има највеће поверење у српском народу и да је израстао у председника свих Срба, а не само председника Србије.

"НАТО опозиција има своје бираче, али их нема ни изблиза довољно да легалним путем преузме власт", рекао је Вулин и додао да је поносан на рад БИА у протеклом периоду који је резултирао разбијањем обавештајне мреже Хрватске и Бугарске.

"Од мог доласка на чело БИА, разбили смо обавештајну мрежу Хрватске, затим Бугарске, а све је било припремљено за разбијање обавештајне мреже Албаније и још неких наднационалних организација које су радиле за западне службе, и све то успешно и први пут после много година. То је заслуга професионалаца, али изнад свега патриота у БИА. Ми јесмо успешни професионалци, али нисмо плаћеници који могу све и за свакога, ми заиста можемо све, али само за нашу земљу. Поносан сам на време у коме сам водио БИА и у коме смо показали да можемо успешно да се носимо са већим и богатијим службама", рекао је Вулин.

Обојена револуција у Србији

На питање о покушајима "извођења обојене револуције" у Србији, Вулин је казао да је једини циљ "обојене револуције" да се сруши непослушна и независна власт и истовремено честитао српским службама које су то спречиле.

"Обојене револуције често покрену ратове, а увек донесу трајну политичку и економску нестабилност. Током лета смо пратили припреме за извођење 'обојене револуције' у Србији и уочили смо одакле долазе претње. Знали смо да су наводни грађански, а не партијски протести против насиља само припрема за политичко насиље којим треба променити власт. Све се радило по познатом и припремљеном сценарију", рекао је Вулин.

Према његовим речима, након што је ученик у школи убио девет својих вршњака и чувара школе, а у месту Дубона још један злочинац убио више својих комшија, у Србији је наступио природни шок и неверица, а те трагедије су од стране "НАТО опозиције" искоришћене као повод за почетак окупљања.

Како појашњава политичари су узимали учешће у уличним шетњама, али су крили да су и организатори, а медији под контролом Запада подржали су окупљања и преувеличавали бројеве учесника, охрабрујући и неодлучне да им се прикључе.

"Како је време одмицало, политичари су преузели активнију улогу. Нико више није говорио о борби против насиља, нити је помињао трагично настрадале, грађански скуп је постао политички протест који за циљ има смену кључних министара у влади и у службама безбедности, а тражи се и расписивање избора. НАТО опозицији стиже и подршка из иностранства, са њима протествују и либерални политичари из региона и Европске уније, а медији извештавају о предреволуционарној атмосфери. Покушава се изазвати и инцидент како би се протест оснажио и добио на бројности. Расписивање избора, западни медији и НАТО опозиција су прогласили својом победом, а предизборну кампању усмерили на припремање присталица да ће избори бити покрадени и да власт морају преузети силом. Вође НАТО опозиције су планирале да у ноћи избора заузму зграду РИК-а и позову на блокаду саобраћаја у читавој земљи", рекао је Вулин.

Како је додао убедљива победа председника Вучића их је збунила и успорила као и страх када су постали свесни да су познати њихови планови, али да нису могли да обуставе све акције због којих су окупљени и финансирани од стране странаца, па су морали да посегну за насиљем, без обзира што су знали да су поражени.

Захвалност Русији

"Странци су желели да виде да ли су структуре безбедности лојалне председнику Вучићу и како ће се понашати. Брза акција полиције и спремна и информисана БИА су били врло убедљиви. Захваљујем се и службама Русије које су нас на време упозоравале на припреме за преврат", истакао је Вулин.

Он је рекао и да службе међусобно сарађују и да је битно да се стварају могућности за комуникацију државника.

"Много сам научио од господина Патрушева, Наришкина и Бортњикова и то ми остаје као велико искуство. Ја волим Србију, а све што радим чиним због интереса Србије и српског народа и никада не бих учинио ништа што може да нашкоди Србији, без обзира која би га друга земља због тога хвалила и подржавала.

"Наша сарадња је обострано корисна и пожељна, јер Србија и Русија немају ни једно отворено питање. Србија не признаје такозвано Косово и Русија се чврсто држи тог става, Србија инсистира на дејтонским капацитетима Републике Српске, и Русија мисли исто, Србија жели да сачува војну неутралност и неће да буде чланица НАТО пакта и Русија подржава такву орјентацију, Србија хоће сама да бира своју власт, Русија је и у томе подржава, Србија жели економску размену са свим земљама, Русија јој у томе активно помаже и не ограничава", рекао је Вулин.

Истиче да је њему, као српском патриоти лако да проширује сарадњу служби две земље, а да је проблем како сарађивати са онима који признају тзв. Косово, који траже да се напусти Републику Српску и да Србија постане чланица НАТО пакта и да уведемо санкције Русији.

Вулин је истакао и да без обзира на санкције које су му уведене од стране САД никада неће одустати од политике српског света и политике независне Србије.

"Ја сам потпуно свестан да ће ме санкције пратити читавог живота и да је моја политичка каријера или угрожена или завршена, али то није разлог да издам свој народ и пријатеље мог народа каква је Русија или Кина. Запад врши огроман притисак на председника Вучића да ја не преузмем неку важну функцију у Влади Републике Србије - то не крију. Па и ако успеју, ја ћу остати друг и пријатељ председника Вучића и бићу са њим у нашој заједничкој борби за слободну Србију", рекао је он.

image