Србија и Балкан

Шибеник: Усташки вандали уништили још један плакат Самосталне демократске српске странке

На плакат с натписом "Хрватска треба Србе јер пуна Арена прија свима", хулигани су избрисали "Србе", па је остао текст "Хрватска треба, јер пуна Арена не прија свима"
Шибеник: Усташки вандали уништили још један плакат Самосталне демократске српске странкеGetty © Beata Zawrzel/NurPhoto

У Шибенику су усташки вандали уништили још један плакат Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорада Пуповца, који је постављен као део предизборне кампање уочи парламентарних избора на које ова странка излази под слоганом "Хрватска треба Србе".

На плакат с натписом "Хрватска треба Србе јер пуна Арена прија свима", хулигани су избрисали "Србе", па је остао текст "Хрватска треба, јер пуна Арена не прија свима".

Претходно су непознате особе у загребачком насељу Сопот црном бојом префарбале део текста "Хрватска треба Србе јер пуна Арена прија свима" и дописале "на врбе", па на плакату сада пише "Србе на врбе".

Плакати, које је осмислио познати дизајнер Борис Малешевић, замишљени су тако да се иза главне поруке "Хрватска треба Србе" мења наставак па пише "Јер нема бољег суседа од комшије!", "Јер се боље разумемо без превода!", "Јер пуна Арена прија свима".

Како преноси портал хрватског недељника "Новости" у хулиганском испаду уништен је плакат у којем се алудира на чињеницу да је српска звезда Александра Пријовић, иначе родом из Хрватске, ове зиме напунила чак пет загребачких Арена, што до сада никоме није успело.

Подсећају да је Малешевић пре пет година за СДСС радио и познату кампању "Знате ли како је бити Србин у Хрватској" у склопу избора за Европски парламент које су екстремисти такође уништавали и писали поруке по њима попут "Убиј Србина" или "У пролеће кад процвате врба, радићемо паприкаш од Срба", уз обавезно ушато "У" и усташки поздрав "За дом спремни".

image