Србија и Балкан

Пуповац: Неопходно је да Срби буду у Сабору

Срби треба да учине све да Хрватска постане позитивна и отворена нација, поручио је кандидат СДСС-а
Пуповац: Неопходно је да Срби буду у Сабору© A.K./ATAImages

Кандидат Самосталне демократске српске странке (СДСС) на парламентарним изборима у Хрватској Милорад Пуповац рекао је данас да је Србима потребна отворена и позитивна Хрватска, као и да је неопходно да Срби који су већ неколико векова политички нераскидиво испреплетани са Хрватима заступају своје интересе у Сабору.

Пуповац је на представљању кампање нагласио и да су Хрватској потребни Срби како би та земља, на путу да постане позитивна и отворена, постигла највише могуће резултате и скратила тај пут.

"Без обзира како се звали ти Срби. Срби који овде живе вековима, или они који ће тек пристизати, а нарочито ми, домицилни – треба да учинимо све да Хрватска постане позитивна и отворена нација за своје и добро сваког њеног грађана", нагласио је Пуповац.

Додао је да ће СДСС наставити да штити интересе Срба у Хрватској, настојећи да штити простор отворености и слободе.

"Једино на тај начин могу да се искористе потенцијали које нека земља може имати, а које треба да остваре њени грађани, без обзира на разлике када је реч о народној, културној или верској припадности", нагласио је Пуповац.

Додао је да су Хрватској потребни Срби како би њени грађани имали суседа, и како би два народа сарађивала у свим областима – од економије, до културе.

"Да би угоститељи имали поуздане људе који ће услужити госте, да они који долазе у позориште могу да погледају добру представу, да би арене и концертне дворане биле пуне. Да би људи својом вољом, избором и према културном осећају могли да одаберу оно што им је блиско и да се притом осећају слободно", нагласио је Пуповац.

Додао је да су политичке везе Срба и Хрвата вековима уназад тесне и још једном нагласио да интереси Срба морају да буду представљени у Сабору. Пуповац је истакао наду да би кампања требало да буде охрабрујућа за све који страхују и ослобађајућа за све који недовољно верују или имају негативне емоције.

image