Србија и Балкан

Пети дан потраге за Данком: Мајка и отац поново на саслушању у полицији

У оквиру потраге за несталом девојчицом разматра се претрага Борског језера које се налази у близини
Пети дан потраге за Данком: Мајка и отац поново на саслушању у полицији© TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Пети да потраге за двогодишњом Данком Илић, која је нестала у Бањском пољу код Бора, обележило је надлетање хеликоптера, изнад места где је девојчица, према наводима мајке, последњи пут виђена. Мајка нестале Данке, Ивана Илић, дошла је у полицијску станицу у Бору где је данас по пети пут на информативном разговору од нестанка ћерке у уторак поподне.

Како преноси репортерка "Блица" са лица места, пре ње је стигао и њен супруг Милош. Тужилаштво је с обзиром на то да је мајка Данке Илић, последња имала контакт са девојчицом, наложило детаљно вештачење њеног телефона, а очекује се да ће бити враћене све њене обрисане поруке.

Полиција је јуче са мајком двогодишње Данке Илић, која је нестала у петак у Бањском Пољу код Бора, ишла на место где је девојчица нестала, да им покаже сваки корак и детаљ тог дана.

Урађена је реконструкција њиховог кретања, а полиција са мајком нестале девојчице проверава све информације и сазнања.

Специјалистички тимови МУП-а претражили су тунел, подземне канале и шахте у дужини од 4,5 километара, и нису пронашли никакве трагове који би указали на то да се девојчица ту налазила.

После наведених акција на терену, разматра се и могућност претраге Борског језера.

МУП наставља оперативни рад. Полицијске патроле и даље обезбеђују двориште из којег је девојчица нестала.

Отац нестале девојчице испитан је раније на полиграфу и прошао је полиграфско тестирање, а мајка девојчице не може да буде испитана на полиграфу јер је трудна.

Јуче, четвртог дана потраге, на терену су била и два специјалистичка тима за спасавање, који су детаљно претражили терен око куће где је последњи пут виђена двогодишња девојчица.

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак око 13.45 часова, а у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.
Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

Поводом овог случаја, иначе, јуче су на подручју општине Хаџићи ухапшене три особе, за које се сумња да су путем ТикТока објавиле да су повезане с нестанком девојчице.

Такође је ухапшен и полицајац из ПУ Бора због одавања  због одавања информација из истраге.

Уколико имате било какве информације, позовите полицију на број телефона 192.

image
VV inauguration
banner