Србија и Балкан

Кецмановић данас одговара на питања родитеља убијене деце

У судници Вишег суда у Београду данас ће бити присутни и родитељи убијене деце
Кецмановић данас одговара на питања родитеља убијене деце© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

У Вишем суду у Београду данас би испитивањем В. Кецмановића, оца дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио 10 особа, требало да се настави суђење њему и његовој супрузи М. Кецмановић.

Кецмановић је претходно изнео одбрану и одговарао на питања суда и тужилаштва, док је најавио да на питања пуномоћника оштећених неће одговарати.

Након њега одбрану ће изнети и његова супруга, а затим и инструктор и власник стрљане у којој је, како се сумња, малолетни К.К. учио да пуца.

Кецмановић од почетка суђења негира кривицу за дело за које се терети, тешко дело против опште сигурности.

У судници Вишег суда у Београду данас ће бити присутни и родитељи убијене деце, јер је Више јавно тужилаштво у Београду одустало од испитивања родитеља убијене деце, како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност због заштите интереса малолетних жртава.

Отац дечака, оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дечак К.К., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје школске другове из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

image