Србија и Балкан

Ђукић Дејановић: Изградња меморијалног центра у "Рибникару" када се усагласи идејна порука пројекта

Идејно решење за то како ће изгледати меморијални центар ће сигурно проистећи из великог броја консултација, али ће своје идеје давати и урбанисти, архитекте, психолози, етичари и родитељи деце које, нажалост, више нема, истакла је министарка просвете
Ђукић Дејановић: Изградња меморијалног центра у "Рибникару" када се усагласи идејна порука пројекта© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је изјавила да очекује да ће пројекат изградње меморијалног центра у Основној школи "Владислав Рибникар" бити завршен до краја године.

Према њеним речима, пројекат изградње требало би да буде готов у овој години, а са изградњом ће се почети када се стекну сви услови, као што су локација и габарити меморијалног центра, као и усаглавашање о идејној поруци коју би центар требало да пошаље.

"Радна група која је формирана и везана за активности око меморијалног центра већ је имала своју прву седницу и донела пословник о раду. Идејно решење за то како ће изгледати меморијални центар ће сигурно проистећи из великог броја консултација, али ће урбанисти, архитекте, психолози, етичари и родитељи деце које, нажалост, више нема давати своје идеје за идејно решење. Струка ће, наравно, осмислити и садржину и форму", истакла је Ђукић Дејановић гостујући на ТВ Прва.

Када је реч о реконструкцији дела школе где деца иду на наставу, Ђукић Дејановић је рекла да је тај део требало да буде реконструисан још пре због пандемија вируса корона.

"Ту је комплетна инсталација јако лоша и заиста је сада време да се направи дефинитивни пројекат за реконструкцију и проширење школе. Летњи распуст би требало да буде период кад ће се кренути са реконструкцијом, како би деца која иду у Владислав Рибникар имала што повољније услове за учење, образовање, игру и све оно што је деци намењено", рекла је министарка.

Она је навела и да деци треба пласирати истину и дати им могућност да кроз одређене предмете које уче у школи, али и кроз утицаје у вршњачкој комуникацији, породици и у разговорима са другима, формирају свој став и критичко мишљење.

image
VV inauguration
banner