Србија и Балкан

Кецмановић наставља да одговара на питања оштећених

Након дечаковог оца, одбрану ће изнети и његова супруга, а затим и инструктор и власник стрљане у којој је, како се сумња, малолетни К.К. учио да пуца
Кецмановић наставља да одговара на питања оштећених© Танјуг/NEMANJA JOVANOVIĆ

У Вишем суду у Београду данас је Владимир Кецмановић, отац дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио 10 људи, наставио да одговара на питања чланова породица убијених.

Кецмановић је претходно изнео одбрану и одговарао на питања суда и тужилаштва, док је најавио да на питања пуномоћника оштећених неће одговарати и јуче почео да одговара на питања оштећених, односно чланова породице убијених што би данас требало да се настави.

Након њега одбрану ће изнети и његова супруга, а затим и инструктор и власник стрљане у којој је, како се сумња, малолетни К.К. учио да пуца.

У Палату правде стигли су чланови породице Аћимовић, Чикић, Кобиљски, Негић чија су деца убијена у школи, као и породица убијеног чувара школе.

Оптужена Миљана Кецмановић дошла је са слободе у пратњи својих адвоката, док је њен супруг у притвору од 3. маја прошле године и биће приведен из Окружног затвора.

У судници ће бити присутан и Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић.

Кецмановић од почетка суђења негира кривицу за дело за које се терети, тешко дело против опште сигурности.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Поред Кецмановића оптужени су и инструктор и власник стрељане у којој је, како се сумња, малолетни К.К. учио да пуца.

Отац дечака, оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дечак К.К, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља.

image
VV inauguration
banner