Србија и Балкан

Наставља се потрага за телом Данке Илић

Поред полиције, на терену настављају да раде специјалистички тимови, алпинисти и спелеолози
Наставља се потрага за телом Данке Илић© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Припадници Сектора за ванредне ситуације и Горске службе спасавања данас су наставили претраживање Лазаревог кањона и целокупног подручја дуж Злотске реке у потрази за телом мале Данке Илић.

Извештач Танјуга са лица места каже да нових информација из саме истраге нема, али и да су данас припадници Управе криминалистичке полиције били у селу Злоту, у кући једног од осумњичених за ово убиство.

Они су данас тамо изводили доказе, а наводно су и мајку једног од осумњичених водили у полицију на разговор, али нема званичних саопштења да ли је она можда задржана или не, тако да се претпоставља да је у својству грађанина давала изјаву.

Наставља се претрага терена и све је базирано на селу Злоту, као и на веома неприступачном Лазаревом кањону.

Тешко га је претражити, зато је потребно много времена, иако се ради и са дроновима за те пећине и рупе, а настављају да раде специјалистички тимови, алпинисти и спелеолози.

Према речима Танјуговог извештача, у току је претрага и краја око самог села, јер полиција и надлежне службе и даље не одустају од потраге за телом мале Данке Илић.

Поред тога, градоначелник Бора Александар Миликић данас је рекао на конференцији за новинаре да ће везано за све што се догађало око случаја убиства мале Данке бити санкционисани и људи у локалном јавном предузећу "Водовод".

"Наравно, да ће бити санкционисани и биће предузете све мере, па и директор је поднео оставку из моралних разлога, јер не може ово да поднесе", навео је он.

Миликић је истакао да је сада важније извући поуке из свега овога.

"Сада треба да као друштво схватимо, да смо се можда удаљили једни од других и да у оваквим тешким ситуацијама, које су се завршиле, нажалост, лоше по малу Данку и по све нас, умемо да се ујединимо, да почнемо да поштујемо једни друге и окружење у којем живимо, своје комшије, своје пријатеље, своју браћу", поручио је градоначелник Бора.

image