Србија и Балкан

И даље веома топло време за април: Ево када стиже освежење

Јутарња температура од 7 до 18 степени, а највиша дневна од 23 до 30 степени
И даље веома топло време за април: Ево када стиже освежење© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

У западном Средоземљу развија се циклон и шаље облаке на Балкан, али то не значи да ће стићи и освежење. Из Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) кажу да ће облачност стићи и до западне половине Србије, али без падавина. До тих предела стиже мало свежији ваздух, док ће на истоку и југу и у среду бити веома топло за април. Јутарња температура од 7 до 18 степени, а највиша дневна од 23 до 30. У Београду сунчано и топло са температуром до 28 степени.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, очекује нас претежно сунчано и топло време уз слаб и умерен југоисточни ветар на југу Баната који ће пре подне бити повремено и јак.

У Бачкој, Срему и западној Србији умерено облачно, уз слаб и умерен северозападни ветар. Најнижа температура од 7 °С на југоистоку до 18 °С на југу Баната, а највиша дневна од 23 на северозападу и западу до 30 °С на југу и југоистоку Србије. 

До средине априла се очекује претежно сунчано и топло време, а само се у петак, 12. априла, уз локални развој облачности, понегде у брдско-планинским пределима очекује краткотрајна киша или пљусак.

image