Србија и Балкан

Додик: БиХ неће нестати због Додика и Вучића већ због оних који би да протерају Србе

Нико неће уништити БиХ до они којима су пуна уста БиХ, али не дејтонске, већ муслиманске и шеријатске и то све уз помоћ странаца који подржавају такву политику, поручио је председник РС
Додик: БиХ неће нестати због Додика и Вучића већ због оних који би да протерају Србе© Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га Денис Бећировић и Жељко Комшић својим изјавама сваки дан све више подсећају на две смешне лутке из Мапетоваца.

На питање Срне да прокоментарише изјаве Бећировића и Комшића у вези са састанком званичника Републике Српске и Србије у Београду, Додик је рекао да је веома интересантно колико их све погађа што се тиче сарадње Српске и Србије и односа које имају две власти, а који, на њихову жалост, никада нису били бољи.

"У свему томе ми је најсмешнији Денис Бећировић који се одважио и да нешто поручује Вучићу, док Комшић самоуверено тврди да 'шта год причали у Београду неће имати ефекта на БиХ'. Ево ја им поручујем да свој политички рејтинг не могу поправити ни сталним помињањем Додика и Вучића, али као то њима храни сујету, ето нека се служе нашим именима", истакао је Додик.

Додик каже да му је посебно интересантна порука Бећировића упућена председнику Србије да се, како он то каже, придржава међународног права.

"То изјави и оста жив заговорник увођења шеријата у БиХ!? Особа, не могу га назвати политичарем, јер он то није, која не поштује Дејтонски мировни споразум и Устав земље у којој живи, а тражи то од председника Србије који је више пута поновио да подржава и Дејтон и Устав", нагласио је Додик.

Додик је нагласио да је веома занимљиво да Бећировић као највећи проблем БиХ види Вучића који је делима показао да поштује БиХ и њене институције, а не Кристијана Шмита, који нелегално борави у БиХ, или Мајкла Марфија који константно продукују кризе и подижу тензије.

"Александар Вучић је човек мира, који је за сарадњу, напредак и гледа у будућност. Вучић и Србија су небројено пута показали да су пријатељи Републике Српске и целе БиХ о чему сведоче и бројне донације у многим општинама, али то Бећировићу није по вољи јер је он човек прошлости за којег рат у БиХ још није завршен, јер траје у његовој глави", констатовао је председник Српске.

Подсетио је Бећировића и на последња дешавања у Председништву БиХ у вези са "резолуцијом о Сребреници" где се игнорише став српског члана Председништва БиХ, па се иде тако далеко да њено писмо не може посредством институција доћи у Генералну скупштину УН.

"Нико неће уништити БиХ до они којима су пуна уста БиХ, али не дејтонске, већ муслиманске и шеријатске и то све уз помоћ странаца који подржавају такву политику. Само јуче и данас, током муслиманског празника Бајрама, да сте прошли Сарајевом, било би вам јасно какав је то град у којем нема ни 'г' од главног града БиХ, ни 'м' од мултиетничког како га лажно представљају. Има М али од муслимански град из којег је протерано више од 150.000 Срба. То је град без Срба и Хрвата, етнички очишћен. Да ли је то злочин, да ли је то геноцид над једним народом", упитао је Додик.

Председник РС је поручио је да БиХ неће нестати због Вучића или Додика, већ управо због оних попут Бећировића, Комшића или онога који би да веже коња где му ага каже, а који би да потлаче, боље рећи протерају, Србе и да БиХ буде под потпуном муслиманском доминацијом.

"Е, то вам неће дозволити управо Додик и Вучић, јер ми се боримо за дејтонску БиХ, а ви за шеријатску", навео је Додик.

image