Србија и Балкан

Лукић: Резолуција о Сребреници дeо планског напада на српски корпус

Адвокат Бранко Лукић указао је да је монструозна теорија о такозваном удруженом злочиначком подухвату у Хашком трибуналу служила како би српском колективитету била наметнута кривица
Лукић: Резолуција о Сребреници дeо планског напада на српски корпус© ATA Images

Најављена резолуција о Сребреници, којом Србе покушавају да прогласе геноцидним народом, део је ширег, планског напада на српски корпус, који се одвија не само према народу и властима у Републици Српској, изјавио је адвокат Бранко Лукић.

Он је истакао да део тог напада подразумева и покушаје искључења председника Српске Милорада Додика из политичког живота, као и оно што Кристијан Шмит ради за западни фактор на разбијању Републике Српске - покушава да отме имовину и штити Уставни суд који ради прегласавањем против српског и хрватског народа у БиХ.

Лукић је навео да у исто време тече и напад на Србију и српски народ у Србији покушајима да се отме Косово и Метохија, а у исто време "да угурају" такозвано Косово у Савет Европе.

"Све ово је слагалица која је део већег плана. Ништа није случајно, све је планирано. Пре неколико година смо, када је амерички председник Џозеф Бајден дошао на власт, предвидели шта би могло све да се деси, али нисмо мислили да ће то да се ради са оволиком безобзирношћу и упорношћу", рекао је Лукић за ТВ Пинк.

Он је оценио да је монструозна теорија о такозваном удруженом злочиначком подухвату у Хашком трибуналу служила како би српском колективитету била наметнута кривица.

"Они у Хагу нису ни судили појединцима и овде није добро схваћено да ће овакве последице да буду. Да ће они покушати на све начине да српском колективитету натуре ту кривицу", указао је Лукић, иначе адвокат генерала Ратка Младића.

Лукић је истакао да Срби имају право да се бране и морају да схвате ко им је непријатељ, а ко пријатељ.

"Да се коначно окренемо пријатељима и да престанемо да трчимо за старим душманима. Блаженопочивши патријарх Павле је рекао: 'Немојте да тражимо нове пријатеље међу старим душманима'. Дакле, све је познато, ништа ту нема непознато уколико човек само жели да држи отворене очи", нагласио је Лукић.

image