Србија и Балкан

Човић гласао у Мостару, подржао Пленковића

Лидер ХДЗ-а у БиХ Драган Човић је након гласања новинарима рекао да лично очекује наставак политике коју предводи актуелни премијер Андреј Пленковић
Човић гласао у Мостару, подржао Пленковића© M. M./ATAImages

У Мостару су јутрос отворена бирачка места на којима ће на парламентарним изборима у Хрватској гласати хрватска дијаспора у БиХ, а међу првима је био лидер ХДЗ у БиХ Драган Човић.

Човић је након гласања новинарима рекао да лично очекује наставак политике коју предводи актуелни премијер Андреј Пленковић.

"С радошћу сам гласао. Зна се како и веселим се да се настави континуитет владе господина Пленковића, који је осам година направио изузетан искорак и дао шансу хрватском народу у Босни и Херцеговини, па и целој БиХ и њеном европском путу, као и њеној унутрашњој стабилности", рекао је Човић.

С обзиром на то да, како је рекао, имамо време потпуних искушења у сваком смислу речи, "желимо да избори прођу у БиХ на примерен начин и мислим да ће данас бити добар дан и да људи имају мотив и да дођу".

"Сигуран сам да ће ХДЗ, чланови и симпатизери, препознати оно што је Пленковић радио", рекао је Човић, пренеле су агенције. Парламентарни избори у Хрватској одржавају се сутра, а од поноћи је на снази изборна тишина.

image