Србија и Балкан

Евакуација насеља у Нишу: У недељу уништавање бомбе заостале из НАТО агресије

У циљу заштите грађани треба да напусте објекте 21. априла најкасније до 7 часова
Евакуација насеља у Нишу: У недељу уништавање бомбе заостале из НАТО агресијеGetty © Photo by Sasa Djordjevic/Anadolu Agency via Getty Images

Полицијска управа Ниш саопштила је да ће Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у недељу, 21. априла, уништити бомбу заосталу из НАТО бомбардовања која је пронађена приликом радова у Улици Александра Медведева у Нишу.

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша је, због тога, донео наредбу о мерама које треба извршити и евакуацији станара следећих улица:

  • Булевар Николе Тесле бројеви: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 27а, 27б, 27в, 29, 29а, 29б, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61 , 63;
  • Улица Александра Медведева бројеви 2, 2а, 14, 15, 16, 17, 18 и
  • Улица Београдска 1, 1а, 1б.

У циљу заштите живота и здравља људи и животиња, потребно је да се грађани придржавају следећих упутстава: да напусте објекте у недељу, најкасније до 7 часова и да поведу своје кућне љубимце, да претходно отворе прозоре и спусте ролетне, да старије и болесне особе, особе са посебним потребама и мајке са децом организовано крену из насеља Стеван Синђелић у објекте за збрињавање становништва у Нишу, где ће бити смештени до тренутка уништења бомбе и то:

  • Хотел "Центро Турист", улица Девете бригаде бр. 10.
  • Центар за пружање услуга социјалне заштите "Мара", улица Сестре Баковић бб.
  • Центар за стручно усавршавање, улица Париске Комуне бб.
  • Ромски културни центар, Булевар 12. фебруар, бр. 82/а.
  • Основна школа "Вук Караџић", Улица Београдска бр. 2.

Полицијска управа Ниш апелује на грађане да се евакуисано становништво на месту прихвата придржава упутства надлежног органа и особа задужених за одржавање реда, свих наредби надлежног органа у току уништења бомбе, као и да се не враћају у своје домове до завршетка акције уништења бомбе, односно до тренутка док од надлежних не добију дозволу да могу да се врате.

Такође, забрањује се станарима Булевара Николе Тесле и улица Александра Медведева и Београдске да се крећу и паркирају у овим улицама.

Потребно је да из ових улица помере своја возила до 22 сата у суботу, 20. априла, а у супротном ће возила бити премештена на паркинг АМД "Петар Ринчић" Ниш (бивша ауто-пијаца – ауто-полигон код Нишке тврђаве) и паркинг супермаркета "Мега Макси" у Улици 12. фебруар бр. 80, Градска Општина Црвени Крст у Нишу који ће бити бесплатни.

Грађани се за све додатне информације могу обратити на број телефона 193.

image
VV inauguration
banner