Србија и Балкан

Вучић разговарао са Додиком о свим актуелним регионалним питањима

Вучић је Милорада Додика посебно известио о активностима Републике Србије и њене делегације у УН поводом предлога Немачке и других великих сила да се усвоји резолуција о Сребреници
Вучић разговарао са Додиком о свим актуелним регионалним питањима© Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са председником Републике Српске Милорадом Додиком о свим актуелним питањима из региона.

Вучић је Милорада Додика посебно известио о активностима Републике Србије и њене делегације у УН поводом предлога Немачке и других великих сила да се усвоји резолуција о Сребреници, саопштено је из прес службе председника Србије.

Председник је истакао да је ситуација по српски народ веома тешка и сложена, те да је сасвим јасно да ће велике западне земље покушати да изгласају поменуту резолуцију, готово по сваку цену.

Такође, председник Вучић је обавестио Додика да је Република Србија уложила максималне напоре да заштити не само виталне интересе српског народа, већ и истину и међународно право.

Додик је обавестио Вучића о својој посети Руској Федерацији и резултатима те посете.

Истовремено, Додик затражио је од председника Србије да Сабор српског народа, Србије и Српске буде одржан одмах по усвајању резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, јер српски народ мора да пружи снажан одговор на најтеже моралне, правне и политичке дисквалификације које су против њега припремљене.

Вучић је прихватио идеју председника Додика, те ће датум одржавања Сабора српског народа бити одређен непосредно по окончању одржавања Генералне скупштине УН и гласања о резолуцији.

О свим економским пројектима и другим видовима сарадње, Вучић и Додик разговараће 1. маја у Београду, додаје се у саопштењу.

image