Србија и Балкан

Вучић честитао новој Влади Србије: Борите се снажније него икада за своју земљу и свој народ

Председник верује да ће влада умети да задржи курс независне, суверене, озбиљне и одговорне Србије која штити своје државне и националне интересе
Вучић честитао новој Влади Србије: Борите се снажније него икада за своју земљу и свој народ© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Председник Србије Александар Вучић честитао је на избору министрима у новој Влади Србије и од њих затражио да се боре снажније него икада за своју земљу и свој народ.

"Пред нама су велики и тешки задаци и зато је важно да имамо српску владу која ће заступати српске интересе", написао је Вучић на Инстаграму.

Додао је да верује да ће влада умети да задржи курс Србије која је независна, суверена, озбиљна и одговорна земља, која штити своје државне и националне интересе.

За нову Владу Србије коју ће предводити премијер Милош Вучевић гласало је 152 од 213 присутних посланика, 61 је био против.

Нова Влада Србије имаће 31 члана, од чега пет министара без портфеља.

Ана Брнабић: Борите се сваки дан као да од тога зависи судбина Србије

Председница парламента Ана Брнабић честитала је свом наследнику на месту премијера, као и новој Влади Србије и пожелела им "сву срећу и све најбоље у њиховом раду".

"Борите се сваки дан као да баш од тог дана зависи судбина Србије, борите се за сваки пројекат као да баш од тог пројекта зависи цео наш успех, разговарајте са грађанима јер радимо за њих и због њих", написала је Брнабићева на Иксу.

Онима који су, током церемоније полагања заклетве, показали непоштовање према институцији Народне скупштине, председника Републике Србије, тиме и према свим грађанима Србије, поручила је да се тако не стиче поверење грађана – "увек и заувек" прво иде показивање поштовања према својој земљи, а далеко иза тога партијска припадност и политичке разлике.

Мандић честитао Вучевићу: Не сумњам да ћете развијати најбоље односе с регионом

Новом премијеру Србије Милошу Вучевићу честитао је и председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић избор на место председника Владе Републике Србије.

"Немам сумње да ћете ви и влада на чијем сте челу дати свој потпуни допринос даљем економском и друштвеном развоју Републике Србије, као и да ћете радити на изградњи најбољих односа са земљама у региону", истакао је Мандић на Иксу.

Поручио је да ће у њему увек имати искрену и братску подршку.

"Још једном, користим ову прилику да честитам vама и свим члановима нове vладе. Желим вам срећан и успешан рад!", закључио је Мандић.

image