Србија и Балкан

Пет Украјинаца ухапшено због отмице држављанина Сирије у Сарајеву

Полиција је јуче око 15.40 сати обавештена да је на кружном току у насељу Пејтон на Илиџи више особа физички напало једног мушкарца, којег су потом насилно сместили у возило комби и упутили се у правцу Блажуја, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево
Пет Украјинаца ухапшено због отмице држављанина Сирије у СарајевуGetty © DanitaDelimont

Пет Украјинаца ухапшено је на Илиџи због отмице мушкарца држављанина Сирије, саопштила је полиција.

Отмица се догодила јуче, а полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва настављају рад на расветљавању и документовању тог кривичног дела.

Како је саопштено, полиција је јуче око 15.40 сати обавештена да је на кружном току у насељу Пејтон на Илиџи више особа физички напало једног мушкарца, којег су потом насилно сместили у возило комби и упутили се у правцу Блажуја.

Оперативним радом на терену пронађен је комби марке "форд" у самоуслужној ауто-перионици на подручју улице Пландиште и мушкарца, Д. Д., држављанина Украјине, који се може довести у везу с догађајем. Недуго затим, у улици Пландиште, полицијски службеници су покушали да зауставе возило "шкода" у којем су се налазиле особе од интереса.

У саопштењу се наводи да је возач тог возила одбио наредбу за заустављање и наставља вожњу у правцу Врела Босне, где је возило остављено, док су бегунци наставили пут пешице.

Дело је оквалификовано као противправно лишење слободе, а због сумње у почињење овог кривичног дела, слободе су лишени: Ј. Л. (2005), Ј. Х. (2003), О. И. (1985), Д. Д. (2004) и А. М. (2005), сви из Украјине.

Претходно, полицијски службеници су лоцирали објекат у којем је противправно био задржан мушкарац А. Е. А., држављанин Сирије.

Сиријац је, додаје се, пребачен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву на лекарски преглед, где су му констатоване лакше телесне повреде.

Претресом куће пронађен је пиштољ.

image