Србија и Балкан

Дачић: Ухапшена једна особа због претње угрожавања сигурности председника Вучића

Због претње угрожавања сигурности председника Републике, ухапшен је Драган Мијатовић из Сомбора и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати, наводи се у саопштењу МУП-а
Дачић: Ухапшена једна особа због претње угрожавања сигурности председника Вучића© МУП Србије

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је ухапшена једна особа због претње угрожавања сигурности председника Србије Александра Вучића.

"Због претње угрожавања сигурности председника Републике, ухапшен је Драган Мијатовић из Сомбора и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати", наводи се у саопштењу МУП-а.

Највиши државни званичници најоштрије су данас осудили претње упућене председнику Србије Александру Вучићу на друштвеним мрежама које су уследиле након атентата на премијера Словачке Роберта Фица и позвали надлежне органе да хитно реагују.

Премијер Србије Милош Вучевић истакао је да очекује хитну реакцију надлежних државних органа и подсетио је да су такве претње долазиле и раније у прошлости.

Председница Народне скупштине Србије, Ана Брнабић истакла је да претње Вучићу ни претходних година нису биле малобројне али да су, како је рекла, гнусне у тренутку када он улаже надљудски напор да сачува нашу Србију и наш народ од свих притисака које нам намећу.

image