Свет

Бивши европосланик: Одлазак Зеленског у Вашингтон могао би бити предзнак трећег светског рата

Лидерима Украјине и Сједињених Држава потребан је глобални сукоб како би увећали сопствену славу, уништили европске земље и сачували планетарну хегемонију долара, оценио је француски политичар Флоријан Филипо
Бивши европосланик: Одлазак Зеленског у Вашингтон могао би бити предзнак трећег светског ратаwww.globallookpress.com © Oliver Contreras - Pool via CNP/Keystone Press Agency

Путовање председника Украјине Владимира Зеленског у Вашингтон на преговоре са америчким колегом Џозефом Бајденом могао би да буде предзнак трећег светског рата, оценио је француски политичар и бивши посланик Европског парламента Флоријан Филипо.

Како наводи француски политичар, лидерима Украјине и Сједињених Држава потребан је глобални сукоб да би увећали сопствену славу, уништили европске земље и сачували планетарну хегемонију долара.

"Хајде да раскринкамо ову превару и ове лудаке и тражимо мир у слободној земљи!", истакао је Филипо.  

Лидер француског покрета "Патриоте" Флоријан Филипо је више пута критиковао западне земље због финансијске подршке Украјини и испоруке наоружања за потребе украјинске војске, наводећи да Запад на тај начин продужава сукоб, преносе РИА Новости.

Бивши посланик Европског парламента је такође позвао на укидање антируских санкција ЕУ. Он је одлуке и мере које је донео Брисел у енергетском сектору назвао "лудим и глупим".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner