Свет

Си честитао Путину Нову годину

Председник Руске Федерације раније је послао новогодишње поруке бројним светских званичника, између осталих и председнику Вучићу
Си честитао Путину Нову годинуwww.globallookpress.com © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Председник Кине Си Ђинпинг, након што га је руски лидер Владимир Путин позвао да у пролеће 2023. године посети Москву, узвратио је добронамерном новогодишњом честитком.

Како је објавила кинеска државна телевизија, председник Ђинпинг и руски председник Владимир Путин разменили су телеграме честитки поводом Нове године."

Двојица лидера разговарала су у петак преко видео линка о руско-кинеској сарадњи и добрим односима.

Руски председник је пак у новогодишњем телеграму Сију изразио је уверење да ће се сарадња Пекинга и Москве додатно ојачати током следеће године.

Председник Руске Федерације раније је послао новогодишње поруке бројним светских званичника.

Из Кремља је саопштено да је празнике честитао председницима и премијерима свих бивших совјетских република, осим балтичких држава, Украјине, Молдавије и Грузије.

Телеграме су примили и главни секретар Комунистичке партије Вијетнама Нгујен Фу Тронг, као и председник Нгуен Фу Чонга.

Честитке су примили и индијски премијер Нарендра Моди и председница Друпади Мурму.

Путин је упутио честитке неколицини европских лидера, укључујући премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића.

"Председник Русије је изразио наду да ће две земље наставити да развијају билатералне односе за добробит братских народа Русије и Србије", наводи се у Путиновој поруци Вучићу.

image