Свет

Бајден потврдио да су поверљива документа пронађена и у његовој кући у Делаверу

Амерички председник поручио је да сарађује са истражним органима
Бајден потврдио да су поверљива документа пронађена и у његовој кући у Делаверуwww.globallookpress.com © Carlos Tischler/ Eyepix Group

Амерички председник Џозеф Бајден потврдио је данас да је документ са поверљивим ознакама из времена када је био потпредседник, пронађен у "личној библиотеци" у његовом дому у Вилмингтону у Делаверу, заједно са другим документима откривеним у гаражи.

Бајден је рекао новинарима у Белој кући да "у потпуности сарађује" са истражним органима Министарства правде о томе како су поверљиве информације и владини записи стигли до његовог дома у Делаверу и канцеларије његовог бившег института у Вашингтону, пренео је АП.

Бајден није рекао када је најновија група докумената пронађена, већ само да су синоћ његови адвокати завршили преглед потенцијалних локација за складиштење, преноси Танјуг.

Адвокати су први сет поверљивих докумената пронашли још 2. новембра прошле године, неколико дана пре међуизбора, али су то јавно открили тек у понедељак.

Бела кућа је раније данас саопштила да је у Бајденовој кући пронађен други сет поверљивих докумената из времена када је био потпредседник у администрацији Барака Обаме.

Председникови адвокати пронашли су документе у гаражи Бајденове куће у Вилмингтону, а један поверљиви документ пронађен је у соби поред гараже, наводи се у саопштењу Беле куће.

Раније је објављено да је око 10 владиних докумената са ознаком "поверљиво", пронађено у Бајденовом центру за дипломатију и глобални ангажман у Вашингтону.

Бивши службеник Агенције за националну безбедност (НСА) и узбуњивач Едвард Сноуден, изјавио је претходно да је амерички председник током свог присвојио много више поверљивих докумената од узбуњивача

image