Свет

Како је генерал који је бомбардовао СРЈ повезан са Бајденовим сином и биолабораторијама у Украјини

Кларк је био саветник у Бајденовом "Роземонт Сенека технолоџи" фонду који је финансијер "Метабиоте" познате по истраживању коронавируса код слепих мишева
Како је генерал који је бомбардовао СРЈ повезан са Бајденовим сином и биолабораторијама у Украјиниwww.globallookpress.com © Javier Rojas/ZUMAPRESS.com

Некадашњи амерички генерал Весли Кларк, Србима познат као командант НАТО-а за време бомбардовања 1999. године, у пензионерским данима постао је чак и "научник" који је прсте умешао чак и у биолабораторије у Украјини.

Ову, непознату страницу биографије америчког генерала са четири звездице, открива портал "Син нове америчке револуције", чији је оснивач ветеран ЦИА и Стејт департментовог противтерористичког одељења Лари Џонсон, познат америчкој јавности и као узбуњивач, али и велики противник ратнохушкачке политике САД.

У тексту који открива тајне везе сина америчког председника Џозефа Бајдена, предузимљивог бизнисмена Хантера, са припадницима "дубоке државе", као један од његових кључних сарадника, односно саветник, помиње се управо Весли Кларк.

Кларк, али и Карен Трамотано и Сали Пејнтер које су оснивачи консултантске компаније "Блу старс", пише овај сајт, "заслужују да буду на стубу срама" јер су помогли "у дестабилизацији Украјине, што је довело до руско-украјинског сукоба".

"Широј јавности није познато да је бивши врховни командант НАТО савеза служио као саветник за стратешки развој пословања за Бајденов инвестициони фонд 'Роземонт Сенека технолоџи'. Генерал Кларк је и дугогодишњи директор  'Атлантског савета', а поље његове експертизе је украјинска геополитика", наводи се у овој анализи.

На порталу "Син нове америчке револуције" такође се објашњава да је "Атлантски савет" озлоглашени истраживачки центар Вашингтона.

"Због Кларковог глобалног статуса и веза, може се разумно претпоставити да су његови отисци прстију и на инвестицији 'Роземонт Сенеке' у 'Метабиотине' биолабораторије, односно да је можда баш он помогао тој компанији да обезбеди десетине милиона у уговорима Министарства одбране САД", наводи Џонсон.

"Метабиота" је, иначе, компанија веома интересантног портфолија - за њу се сазнало да је 2019.године, по налогу Пентагона, руководила биолошким лабораторијама у Украјини.

Између осталог, радила је и на испитивањима потенцијала коронавируса из слепих мишева за изазивање пандемија.

А оснивач ове компаније, један од Младих глобалних лидера Светског економског форума из Давоса и добитник награде "Технолошки пионир" Нејтан Волф, још 2017. је написао студију о коронавирусима и слепим мишевима. Визионарски, нема шта!

Занимљиво је и ко су све, осим Бајденове "Роземонт Сенеке" финансијери "Метабиоте".

Новац тако даје компанија која је званични огранак ЦИА-е за инвестирање у обећавајуће старт-апове "Ин-Кју-Тел" са седиштем у Арлингтону у Вирџинији, али и "Гугл" кога је као и Фејсбук, уосталом, финансирала баш та фирма.

И, готово очекивано, "Метабиоти" је, пре него што ће избити пандемија ковида-19, финансирала још и Фондација Била и Мелинде Гејтс.

И Гејтс је изгледа био визионар, па је тако 2019. твитнуо да је "узбуђен због онога што би следећа година могла да значи за вакцине". И значила је велики приход - јер 2020. године кренула је пандемија.

image