Свет

Медведчук позвао Украјинце да се уједине против Зеленског

Морамо да се ујединимо, да покажемо да данас постоји друга Украјина, која мисли другачије него што мисли и чини украјински председник, који ратује до последњег Украјинца у интересу Запада, рекао је украјински дисидент
Медведчук позвао Украјинце да се уједине против Зеленскогwww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov/Keystone Press Agency

Бивши украјински политичар Виктор Медведчук позвао је Украјинце који се не слажу са политиком Владимира Зеленског да се уједине како би показали да постоји "друга Украјина".

"Желим да кажем, поготово Украјинцима који не подржавају Зеленског, да морамо да се ујединимо, да покажемо да данас у ствари постоји друга Украјина која мисли другачије него што мисли и чини Зеленски, који ратује до последњег Украјинца у интересу Запада. Морамо се ујединити како бисмо ово зауставили и прекинули његове злочине", рекао је Медведчук на Првом каналу.

Он је раније рекао да се Владимир Зеленски бори за ставове који одговарају НАТО-у, а не Украјини, јер би пораз Кијева значио и пораз Алијансе, иако ова организација формално не учествује у конфликту.

"НАТО је објединио политику Украјине и колективног Запада. Јасно се види да Зеленски не брани ставове који су у интересу Украјине, већ НАТО - он изнова и изнова одбацује мир и од Запада тражи оружје које би нанело војни пораз Русији. Али он нема ни наоружања, ни средстава за рат", написао је Медведчук у чланку, објаснивши да због тога сав терет пада на Европу.

Оваква ситуација максимално црпи Европску унију, док Сједињене Америчке Државе профитирају од тога што се сукоб у Украјини наставља, додао је. То ће, како је оценио, довести до неизбежног сукоба Уније и САД.

image
VV inauguration
banner