Свет

Министар спољних послова Израела: Подржаћемо украјински мировни план у УН

У плану ће бити речи о "дугорочном миру који би био постигнут што пре" и који би гарантовао "независност, суверенитет, јединство и територијални интегритет Украјине"
Министар спољних послова Израела: Подржаћемо украјински мировни план у УН© Tanjug/Gleb Garanich/Pool Photo via AP

Израел ће подржати украјинску иницијативу за мирно решење сукоба у тој земљи коју Кијев планира да представи у Уједињеним Нацијама следеће недеље, рекао је израелски министар спољних послова Ели Коен након састанка са својим украјинским колегом Дмитријом Кулебом.

"Управо сам обавестио (министра Кулебу) да ће Израел наставити да подржава Украјину и њену мировну иницијативу, која ће у Уједињеним Нацијама бити представљена следеће недеље", написао је он на свом Телеграм каналу.

Према његовим речима, он је са Кулебом разговарао и о продубљену сарадње између две државе, укључујући и борбу против "иранске претње", преносе "РИА Новости".

"Израел ће наставити да подржава Украјину, као што је био случај прошле године", рекао је Коен.

Украјина и њени савезници планирају да представе своју резолуцију о решењу сукоба у Генералној скупштини Уједињених нација следеће недеље.

Како је навео АП, у плану ће бити речи о "дугорочном миру који би био постигнут што пре" и који би гарантовао "независност, суверенитет, јединство и територијални интегритет Украјине".

image