Свет

Од комичара до трагичара: Зеленски позвао Американце да пошаљу своју децу да гину у Украјини (ВИДЕО)

Моји дедови су се борили против нациста у Другом светском рату, пре ћу умрети него што ћу се борити заједно са нацистима у Украјини, поручили су огорчени и бесни Американци
Од комичара до трагичара: Зеленски позвао Американце да пошаљу своју децу да гину у Украјини (ВИДЕО)Getty © Photo by Roman Pilipey/Getty Images)

Украјински председник Владимир Зеленски, током разговора са новинарима, прокоментарисао је учешће Сједињених Држава и НАТО-а у украјинском сукобу и позвао Запад да пошаље своју децу у ратну зону.

Зеленски је очигледно променио жанр, па је из комедије прешао у трагедију.

"САД ће морати да пошаљу своје синове и кћери на исти начин као што и ми шаљемо синове и кћери у рат. Мораће да се боре, а и они ће умрети", рекао је Зеленски.

Руска новинарка Олга Скабејева поделила је видео уз коментар да је ово "отворен позив украјинског председника да НАТО уђе у сукоб и да започне трећи светски рат".

"Зеленски је позвао НАТО да дође у сукоб", написала је Скабејева на Телеграму.

Амерички грађани шокирали су се изјавом Зеленског, коментаришући да је Вашингтон постао највећи финансијер Украјине, а да се деца обичних Американаца могу послати у праву "машину за месо".

Многи од њих су навели да се "сукоб наставља само зато што се Зеленски не слаже са остатком света".

"Украјина није у НАТО, никако нећемо послати своје синове и кћери", написао је један твитераш.

"Зеленски нема појма шта је управо урадио. Узимање наших пореских долара је једна ствар. Али сада жели да одузме живот америчке деце због свог рата? Ако постоји медвед којег не смете дирати, онда је то амерички родитељ ", написали су огорчени Американци.

"Моји дедови су се борили против нациста у Другом светском рату, пре ћу умрети него што ћу се борити заједно са нацистима у Украјини. Смрт пре нечасти", написао је Џексон Хинкл.

"САД се добро сећају колико је војника умрло и осакаћено у Вијетнаму и Ираку. Ако Вашингтон директно уђе у сукоб, број жртава може бити стотине пута већи", написао је други твитераш.

Раније је Министарство спољних послова Русије оптужило Сједињене Државе и Европску унију да директно учествују у сукобу због испоруке оружја.

image