Свет

Амерички ђак: Проблеми Зеленског са географијом

Испади и у најмању руку чудне изјаве више нису својствени само председнику САД, по свему судећи наследиће га украјински председник
Амерички ђак: Проблеми Зеленског са географијомGetty © Leon Neal

Украјински председник Владимир Зеленски потпуно је пао под утицај својих западних ментора, па је, осим потпуног одсуства критичког размишљања показао и елементарно незнање пред светском јавношћу.

Коментаришући значај подршке међународних партнера за Украјину, рекао је да ниједна земља на свету не може сама да се супротстави Русији, осим можда Америке, која се са Русијом не граничи.

"Вероватно би САД могле, али на срећу немају границу са Руском Федерацијом", навео је Зеленски на конференцији за медије.

Комичар ипак није довољно добар за глумца који би био у стању да запамти "текст", односно основне чињенице и научи макар географију, па је овом изјавом изазвао чуђење пристних новинара.

Русија и САД имају заједничку водену границу, која се налази у водама Беринговог мореуза, између полуострва Чукотка на страни Руске Федерације и полуострва Аљаска на страни Сједињених Држава. Дужина границе је 49 километара.

image
VV inauguration
banner