Свет

Руски амбасадор у Њу Делхију: Индијa није увела ограничења цена руске нафте

Њу Делхи није део механизма који уводи горњу границу на цену руске нафте и више пута је изражавао сумњу у ефикасност овог механизма уопште, рекао је Алипов
Руски амбасадор у Њу Делхију: Индијa није увела ограничења цена руске нафтеGetty © Matt King / Stringer

Амбасадор Русије у Индији Денис Алипов демантовао је у емисији "Соловјев уживо" информације о увођењу горње границе цена руске нафте у тој земљи.

Извештаји агенције "Блумберг" су превара, рекао је руски дипломата и додао да није први пут да овај медиј објављује лажне информације на ову тему.

"Што се тиче Индије, она није део механизма који уводи горњу границу на цену руске нафте и више пута је изражавала сумњу у ефикасност овог механизма уопште", рекао је он.

Огласило се и индијско Министарство спољних послова и нагласило да ће њихов приступ куповини руске нафте бити заснован на захтевима енергетске безбедности.

"Не желим да коментаришем спекулативне медијске извештаје. Више пута смо јасно ставили до знања да ће наш приступ бити заснован на потребама енергетске безбедности. Нисмо променили став", рекао је министар спољних послова Индије Ариндам Багчи.

Америчка агенција "Блумберг" јавила је, позивајући се на изворе, да Индија не намерава да заобиђе антируске санкције и да неће кршити горњу границу цене нафте.

image