Свет

Поражавајући резултати парламентарне истраге: Британска полиција је расистичка

Британска полиција расадник малтретирања, дискриминације, институционалне хомофобије, мизогиније и расизма, наводи се у извештају
Поражавајући резултати парламентарне истраге: Британска полиција је расистичкаwww.globallookpress.com © May James/Keystone Press Agency

Независна ревизија Горњег дома британског парламента утврдила је да је лондонска полиција (МЕТ) институционално расистичка, мизогина и хомофобична, те да није у стању да исконтролише своје запослене.

Ова констатација је закључак Луиз Кејси, која је желела да изврши притисак на новог шефа МЕТ-а како би реформисао највећу британску полицију, преноси Ројтерс.

Ревизију је наручила 2021. године тадашња шефица МЕТ-а Кресида Дик, након што је службеник осуђен на доживотну затворску казну због силовања и убиства Саре Еверард.

Овај шокантан случај ставио је полицију у центар пажње јавности.

Кејси је рекла да је потребна "радикална" реформа након што су откривени озбиљни пропусти у МЕТ-у, који запошљава више од 43.000 официра и особља.

"Открили смо широко распрострањено малтретирање, дискриминацију, институционалну хомофобију, мизогинију и расизам", наводи се у извештају и додаје се да "жене и деца не добијају заштиту и подршку коју заслужују".

У извештају се наводи да су жене у полицији оклевале да говоре из страха од последица за њихову каријеру.

Такође, многи од припадника полиције запошљавани су иако потпуно не владају познавањем енглеског језика.

image