Свет

Савремена ломача за савременог јеретика: Транс активисти напали жену због критике родне идеологије

"Који је злочин починила Пози Паркер? Само то што је рекла да је жена људско биће женског рода", пише британски "Спектејтор"
Савремена ломача за савременог јеретика: Транс активисти напали жену због критике родне идеологије

"Мора да је овако било када су жене одводили на спаљивање на ломачи", пише британски "Спектејтор" поводом најновијег напада на активисткињу за женска права Пози Паркер на Новом Зеланду због њене критике родне идеологије. 

Паркер је држала јавни говор у оквиру своје организације "Пустите жене да говоре", када ју је опколила и напала гомила транс активиста који су је прскали водом и гађали транспарентима и супом.

"Срећна сам што сам остала жива", поручила је Паркер која је критиковала идеју да се деци дозволе операције и узимање хормона зарад промене пола.

"Који је злочин починила Паркер? Само то што је рекла да је жена људско биће женског рода", пише британски лист. 

Паркер је позната по ставу да мушкарац никада не може да постане жена, без обзира на операције и узимање хормона.

Уколико сте рођени као мушкарац, умрећете као мушкарац, а у међувремену немате права да улазите у просторије које су намењене женама, сматра Паркер. 

Ово је, како преноси британски лист, савремена јерес. 

У 21. веку је неслагање са "јеванђељем родне идеологије" оно што је неслагање са стварним јеванђељима било за 15. век, наводи се у тексту.

Мада су у овом модерном каменовању на ову "богохулницу" бацали само картон, супу и воду, она је свакако "морала да буде кажњена". 

Паркер је организовала јавне догађаје под називом "Пустите жене да говоре" широм Велике Британије, у деловима САД, у Аустралији и на Новом Зеланду.

"То је генијална иницијатива. Она зна да ће ова окупљања жена које само желе да дају глас свом 'бласфемичном' уверењу да се пол никада не може променити привући гомилу нетолерантних транс активиста и њихових савезника", наводи се у коментару "Спектејтора".

Паркер, како истичу, зна да ће све то добро илустровати њено уверење да је транс активизам прерушена мизогинија.  

"Паркер је савремена вештица која је добровољно пристала да буде спаљена, како бисмо ми остали видели колико су нова инквизиција и ловци на вештице идеолошки острашћени и немилосрдни", закључују у тексту.

image