Свет

Трамп: Нисам силовао списатељицу

Избори за Представнички дом Конгреса и трећину Сената биће одржани 9. новембра тако да овај процес може бити још један у низу покушаја да се баци љага на име Доналда Трампа
Трамп: Нисам силовао списатељицуAP © Foto AP Photo/Mary Altaffer, File

Бивши председник САД Доналд Трамп дао је исказ писаним путем поводом оптужби за силовање које је против њега поднела списатељица И. Џин Керол.

Трамп је негирао све оптужбе, а сведочење је уследило недељу дана након што је савезни судија одбио његову молбу да се поступак одложи, преноси Ројтерс.

Чињеница да ће избори за Представнички дом Конгреса и трећину Сената бити одржани 9. новембра, за само 20 дана, указује на то да је ово можда још један у низу покушаја да се  се баци љага на име Доналда Трампа.

Ипак, анкета Ен-Би-Си њуза показала је да је у августу број републиканаца који подржавају Трампа порастао на 41 проценат, што је за седам одсто више него у мају.

Подсетимо, Керол, бивша колумнисткиња магазина "Ел", (78) оптужила је бившег амерчког председника да ју је силовао крајем 1995. или почетком 1996. године у свлачионици робне куће на Менхетну. Накнадно је саопштила да планира да тужи Трампа због злостављања и наношења душевног бола.

Трамп је раније рекао да Керол "није његов тип", као и да је она измислила оптужбу како би продала своју књигу.

Трампов адвокат, Алина Хаба након изјавила је да је он задовољан јер је имао прилику да поново докаже истину.

"Овај случај није ништа друго него политички трик попут многих других на дугачкој листи лова на вештице против Доналда Трампа", навела је она.

image