Свет

САД: ФБИ ухапсио припадника Националне гарде јер се пријавио за плаћеног убицу на сатиричном сајту

Ухапшени Хосе Ернесто Гарсија тврди да се се пријавио за плаћеног убицу да би издржавао породицу
САД: ФБИ ухапсио припадника Националне гарде јер се пријавио за плаћеног убицу на сатиричном сајтуwww.globallookpress.com © Jan Woitas

Федерални истражни биро (ФБИ) ухапсио је припадника Националне ваздухопловне гарде америчке државе Тенеси након што се наводно пријавио да буде плаћени убица на сатиричном сајту "Рент а хитман".

Према судским документима, Хосе Ернесто Гарсија (21) рекао је да му је потребан новац да би издржавао своју породицу, објавио је Би-Би-Си.

Сајт је основан 2005. године да би рекламирао сајбер безбедност, а потом се претворио у сајт за пародију са опцијама за пријављивање за посао плаћеног убице.

ФБИ је навео да је средином фебруара Гарсија послао своју биографију у којој је истакао своје војно искуство и стручност у руковању пушкама.

"Си-Би-Ес њуз" објавио је да се Гарсија придружио Националној ваздушној гарди као пилот прве класе у јулу 2021. године.

Како се наводи, сајт је одговорио на Гарсијину пријаву по налогу ФБИ и тајни агент је убрзо почео да се дописује с њим.

ФБИ тврди да је Гарсија пристао да убије особу за 5.000 долара.

Тајни агент се састао с Гарсијом у парку, где му је предао пакет о фиктивној мети, укључујући фотографије и информације, заједно са уплатом од 2.500 долара.

Након што је пристао на услове, Гарсија је питао да ли треба да достави фотографију тела, саопштила је канцеларија окружног тужиоца у Тенесију.

За време хапшења у Гарсијиној кући је заплењена пушка, а њега, уколико буде проглашен кривим, чека затворска казна до 10 година.

Поменимо и да је осумњичени за цурење тајних докумената Пентагона Џек Тешеира такође припадник Националне ваздухопловне гарде, али у Масачусетсу.

image
VV inauguration
banner