Свет

Бриселска "дубока држава" хоће да казни Мађарску због бриге о деци

Више од десет земаља ЕУ поднело је тужбу против Мађарске пошто се отворено успротивила "родној обради" деце
Бриселска "дубока држава" хоће да казни Мађарску због бриге о деци© printscreen/foxnews.com

На питање водитеља "Фокс њуза" Такера Карлсона да ли ће устукнути пред тужбом Европске комисије против Мађарске у вези с тамошњим законом о заштити који забрањује ЛГБТ пропаганду међу малолетницима, политички саветник мађарског премијера Виктора Орбана Балаж Орбан одговорио је да његов посао није да буде популаран међу бриселском елитом већ да заступа интересе свог народа, те оценио да је тужба бриселске "дубоке државе" покушај да казни Будимпешту због отпора родној идеологији, која се кроз медије и НВО сектор шири у тој земљи.

Наиме, пошто су увидели још 2021. да су "воук" идеологија и ЛГБТ+ пропаганда почеле да продиру у Мађарску а посебно у школе, поднели су нацрт поменутог закона о заштити деце који забрањује ЛГБТ пропаганду међу малолетницима, чему су се успротивиле бирократије Брисела и целе Европске уније.

"Тада смо одлучили да видимо шта народ мисли и одржали смо референдум широм земље. На њему се скоро четири милиона људи (око 43 одсто становништва) изјаснило против родне пропаганде и подржало усвајање закона о заштити деце. (…) Али империја је одлучила да узврати ударац: бриселска 'дубока држава', иначе веома слична свом вашингтонском пандану, покренула је судски поступак против Мађарске који су подржале многе западноевропске земље", изјавио је Орбан у интервјуу "Фокс њузу".

Додао је да земље источне Европе мисле другачије, те да се сада води хладни рат између првих и других у политичко-правној сфери, те оценио да страна политика функционише по принципу – ако нисте с нама, онда сте диктатура.

(Транс)родна идеологија ухватила је маха у САД, где се број младих који се кастрирају у то име драматично повећао. Како је недавно пренео Ројтерс, у последњих неколико година 56 малолетника старости од 13 до 17 година подвргнуто је сакаћењу гениталија у клиникама широм Америке. Још 776 малолетника је подвргнуто мастектомији – операцији уклањања дојки – а више од 4.000 је стављено на опасну хормонску терапију од које ће многи од њих остати неплодни и са остеопорозом и другим болестима.

"Као што видите, пролазимо кроз изузетно суморну страницу наше историје, а цивилизована држава се с тим не би помирила. У Мађарској пак постоји закон о заштити деце који спречава такве глупости и не дозвољава да се деци усађују такви погледи. Али због чињенице да се Мађарска отворено успротивила родној обради деце, више од десет земаља ЕУ поднело је тужбу против ње", закључио је Такер Карлсон.

image
VV inauguration
banner