Свет

Руско МО: Руске ваздушно-десантне снаге на теренским возилима уништавају украјинске војнике (ВИДЕО)

"Након што су уништили непријатеља, одред нестаје онолико брзо колико се појављује на линији ватре. Ово се зове 'лутајући положај оружја', наводи се у саопштењу Министарства одбране РФ
Руско МО: Руске ваздушно-десантне снаге на теренским возилима уништавају украјинске војнике (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак на којем се види како мобилна противтенковска резерва руских Ваздушно-десантних снага на АТВ возилима испаљујуе противтенковску вођену ракету из система 9К111 "фагот" и погађа групу украјинских војника.

"Војници мобилне противтенковске резерве Ваздушно-десантних снага, добивши задатак да униште групацију пешадинаца Оружаних снага Украјине, брзо су се преместили у назначено подручје како би извршили извиђање и уништили назначене циљеве", наводи се у саопштењу Министарства одбране РФ објављеном на званичном Телеграм каналу.

"Након што су уништили непријатеља, одред нестаје онолико брзо колико се појављује на линији ватре. Ово се зове 'лутајући положај оружја'", наводи се у саопштењу.

Министарство одбране РФ истиче да је ово посао за самопоуздане професионалце, јер АТВ нема заштиту од метака и гелера. Оклоп би отежао конструкцију и лишио би посаду покретљивости и маневрисања.

image
VV inauguration
banner