Свет

У Кенији пронађено 39 тела на имању "пастора" који је следбенике наводио да посте до смрти

Укупан број преминулих је 43, јер су накнадно преминуле још четири особе, након што је откривено да су гладовали у цркви под називом "Добре вести"
У Кенији пронађено 39 тела на имању "пастора" који је следбенике наводио да посте до смрти© Tanjug/AP Photo

У Кенији је пронађено 39 тела на имању у поседу "пастора" Пола Макензија, који је ухапшен под сумњом да је водио секту у којој је говорио својим следбеницима ''да посте до смрти''.

Окружни полицијски шеф Џон Кембоји рекао је да још гробова треба да се ископа на земљишту које припада Макензију, пренео је АП.

Укупан број преминулих је 43, јер су накнадно преминуле још четири особе, након што је откривено да су гладовали у цркви под називом "Добре вести".

Полиција је затражила од суда да задржи Макензија дуже у притвору, док траје истрага о смрти његових следбеника.

Дојава од локалног становништва навела је полицију да упадне на "пасторово" имање у Малиндију, где је прво пронађено 15 изгладнелих људи, од којих је четворо касније умрло.

Они су рекли да су се изгладњивали по пасторовим инструкцијама како би "срели Исуса".

Макензи је у среду почео штрајк глађу.

Полицијски извори су претходно саопштили да је у источној Кенији ексхумирано 21 тело у истрази о секти за чије се следбенике претпоставља да су се изгладњивали.

Званичници су у суботу пријавили седам смртних случајева у вези са истрагом након хапшења Пола Макензија Нтенгеа, који је наводно рекао следбеницима да се изгладњују да би "срели Исуса".

Он је већ хапшен два пута, 2019. године и у марту ове године, у вези са смрћу деце, наводи АП.

Оба пута је пуштен уз кауцију, али случајеви против њега се и даље воде на суду.

Локални политичари су апеловали на суд да га не пушта на слободу овог пута, упозоравајући на ширење секти у области Малинди.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner