Свет

Опоравио се: Ердоган на фестивалу у Истанбулу (ВИДЕО)

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган појавио се на фестивалу аерокосмичке технологије у Истанбулу први пут након информација да је његово здравствено стање критично
Опоравио се: Ердоган на фестивалу у Истанбулу (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган појавио се на фестивалу аерокосмичке технологије у Истанбулу први пут након информација да је његово здравствено стање критично, преносе "РИА Новости".

У његовој пратњи била је супруга Емине, председник Азербејџана Илхам Алијев, који је са супругом Мехрибан допутовао у посету Турској, као и премијер Владе националног јединства Либије Абдулхамид Дбеиба. 

На фестивалу, који се одржава на територији некадашњег Међународног аеродрома "Ататурк", представљени су различити војни авиони и хеликоптери, дронови, као и друга опрема турског ратног ваздухопловства.

Подсетимо, турском председнику је 25. априла током гостовања на "Улка" ТВ нагло позлило, због чега је емисија прекинута. Центар за борбу против дезинформација администрације турског председника Реџепа Тајипа Ердогана демантовао је гласине да је лидер државе доживео срчани удар.

Истовремено, потпредседник Турске Фуат Октај саопштио је да је здравствено стање турског лидера добро.

Говорећи у Ердоганово име у граду Кирикале, Октај је објаснио да је председник "требало само да направи кратку паузу да би сутра могао да ради много брже, динамичније, са више ентузијазма, да ради неуморно".

Ердоган је само два дана касније учествовао са руским председником Владимиром Путином у церемонији испоруке руског нуклеарног горива првој турској нуклеарној електрани "Акују" у Турској, путем видео-линка.

Отварање прве нуклеарне електране у Турској уједно је и прво појављивање турског председника у јавности након што је имао здравствених проблема.

image