Свет

Турски политичар: Крим је Русија, као и нове територије, признајте то (ВИДЕО)

Јединство западноазијских земаља заједно са Русијом и Турском представља модел мира и безбедности, а сада је време да се овај модел прошири, поручио је лидер турске партије Ватан Догу Перинчек
Турски политичар: Крим је Русија, као и нове територије, признајте то (ВИДЕО)Getty © Photo by Alexander Aksakov/Getty Images

Нови субјекти Русије су Доњецка и Херсонске Народне републике,  Запорошка и Херсонска област и западне земље то морају званично и отворено да се признају, изјавио је лидер турске партије Ватан Догу Перинчек, преноси ТАСС. 

"Крим је територија Руске Федерације. У саставу Русије су и ДНР и ЛНР, као и Запорошка и Херсонска област. Ове чињенице морају бити признате званично и отворено", рекао је Перинчек на Светској онлајн конференцији о мултиполарности.

Турски политичар је скренуо пажњу и на деструктивну улогу Вашингтона у неким деловима света. Он је напоменуо да су "Русија, Турска, Ирак, Иран и Сирија заједнички спречиле дестабилизујућа дејства САД у оквиру формирања такозваног Курдистана". 

Перинчек је указао и на заједнички рад Москве и Анкаре на спречавању ширења деструктивног утицаја САД у Карабаху и Јужном Кавказу.

"Јединство западноазијских земаља заједно са Русијом и Турском представља модел мира и безбедности. Сада је време да се овај модел прошири на све регионе сукоба", нагласио је.

Политичар је такође указао на потребу да се развије заједничка стратегија земаља за супротстављање Сједињеним Америчким Државама.

image