Свет

Лукашенко: Све учесталији упади у Белорусију, спремамо одговор

Влади и безбедносним структурама наложено да припреме озбиљне мере како би акције саботера у близини границе биле спречене
Лукашенко: Све учесталији упади у Белорусију, спремамо одговор© president.gov.by

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да су у последње време све учесталији случајеви продора диверзаната кроз белоруску границу, због чега је затражио детаљне предлоге од безбедносних снага за сузбијање ове ситуације.

"Нисмо могли да одложимо овај састанак. Ситуација нас приморава да реагујемо. Зато је влади и безбедносним структурама наложено да припреме озбиљне мере како би се спречиле акције саботера око наше границе. У последње време такви случајеви су све чешћи. Зато бих желео да чујем детаљне предлоге за противакцију", рекао је Лукашенко, наводи се на званичном сајту белоруског председника.

Лукашенко је напоменуо да је ситуација око Белорусије и даље тешка, НАТО трупе граде објекте у близини граница, а на самој граници долази до провокација. Због тога је сазвао састанак о актуелним питањима обезбеђивања реда и безбедности и мерама заштите државне границе.

image
VV inauguration
banner