Свет

Рогов: Украјина размешта војнике у Запорожју, спремни су за напад

Рогов је такође објавио да су руске снаге синоћ извршиле удар на три објекта под украјинском контролом у граду Запорожју
Рогов: Украјина размешта војнике у Запорожју, спремни су за нападwww.globallookpress.com © Presidential Office of Ukraine/ThePresidentialOfficeUkraine

Украјинске оружане снаге су разместиле неколико десетина хиљада војника припремљених за офанзиву на контактној линији у Запорожју, рекао је у четвртак за ТАСС Владимир Рогов, председник покрета "Ми смо уз Русију".

"Сада је неколико десетина хиљада украјинских бораца на контактној линији у Запорошкој области... Нажалост, они имају довољно снага да изведу офанзиву, распоредили су довољан број бораца који могу да делују у области Запорожја", рекао је Рогов.

Украјинске снаге су у среду увече покушале да изведу агресивно извиђање у правцу града Ореховског, претходно је јавио Рогов. Како је навео, непријатељ се повукао након што је изгубио 30 људи, тенк и оклопни транспортер. Битка је трајала око један сат, украјинске снаге су напале након масовне артиљеријске паљбе.

Оснивач приватне војне компаније Вагнер Јевгениј Пригожин синоћ је у аудио поруци тврдио да су украјинске снаге практично започеле контраофанзиву у Бахмуту.

Рогов је раније рекао за ТАСС да је украјинска команда 30. априла завршила размештање 46. десантно-јуришне бригаде, као и 116. и 118. бригаде у области Запорожја, поред 12.000 бораца који се већ на контактној линији у близини Гуљаипољ и Орехово. Према његовој оцени, украјинске јединице ће у случају офанзиве на овом подручју избећи борбе у градовима због недостатка снага и пробити се до Азовског мора источно од Мелитопоља како би пресекле копнени коридор према Криму.

Руска војска синоћ извршила удар на украјинске положаје у Запорожју

Руске снаге су током ноћи извршиле удар на град Запорожје који контролише Кијев, погодивши три објекта која украјинска војска користи за борбена дејства, изјавио Рогов у четвртак.

"Синоћ су се десила три удара на три објекта у граду Запорожју, који се налазе узводно од хидроелектране Дњепар на десној и левој обали Дњепра", рекао је Рогов и додао да је један од објеката везан за енергетски сектор.

Он је рекао да је "сва три објекта користио режим (украјинског председника Владимира) Зеленског за наставак непријатељских дејстава."

image