Свет

Ердоган поручио: Не верујемо шапутањима са Запада

Свим срцем верујемо да ће 14. маја победити "анадолска мудрост", као и разборитост и мудрост 85 милиона људи, рекао је турски председник
Ердоган поручио: Не верујемо шапутањима са ЗападаGetty © Photo by Laszlo Balogh/Getty Images

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је, пред изборе који ће се одржати 14. маја, да се увек ослањао на народну "анадолску мудрост", а не на оно што су им западне силе шапутале.

"Нисмо се, као неки, ослањали на оно што су нам западне силе шапутале на уши, већ на 'анадолску мудрост'. Данас се ослањамо на разборитост и мудрост 85 милиона људи. Свим срцем верујемо да ће 14. маја победити 'анадолска мудрост'", написао је Ердоган на Твитеру.

Подсетимо, председнички и парламентарни избори у Турској заказани су за 14. мај. Савез шест опозиционих странака именовао је бившег државног службеника Кемала Киличдароглуа као свог кандидата за борбу против председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана на изборима 14. маја, који се сматрају можда најважнијим у модерној историји земље.

На изборима учествују и лидер странке Мемлекет Мухарем Инце и кандидат Алијансе Ата Синан Оган. Уколико ниједан кандидат не освоји 50 одсто гласова, други круг председничких избора требало би да се одржи 28. маја.

image
VV inauguration
banner