Свет

Лајчак пред састанак са Вучићем: Забринуло ме је оно што сам чуо на "Косову"

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине је поручио да је потребно у потпуности се фокусирати на нормализацију односа
Лајчак пред састанак са Вучићем: Забринуло ме је оно што сам чуо на "Косову"© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак истакао је да га је забринуло оно што је чуо током посете северу Косова и Метохије и поручио да је потребно избећи сваку могућност ескалације и у потпуности се фокусирати на нормализацију.

Лајчак je навео на Твитеру да му је било важно да поново посети север КиМ и разговара са различитим саговорницима како би из прве руке стекао утисак о тренутној ситуацији.

"Оно што сам чуо забринуло ме је. Морамо да избегнемо сваку могућност ескалације и да се у потпуности фокусирамо на нормализацију", поручио је Лајчак.

Представници Српске листе разговарали су синоћ у Косовској Митровици са Лајчаком о политичко-безбедносној ситуацији на простору КиМ и том приликом пренели забринутост грађана због континуиране репресије режима премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија над Србима на КиМ, посебно на северу.

Председник Србије Александар Вучић састаће се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника републике. Како се наводи, састанак ће бити одржан у 10 сати у згради Генералног секретаријата председника републике.

image