Свет

Метиљави покушај оправдања Кијева: Изјава о убијању Руса је монтирана

Ово је скраћена верзија онога што сам рекао. Избацили су, да тако кажем, оно најважније – убијање Руса који су ратни злочинци, казао је шеф украјинске обавештајне службе
Метиљави покушај оправдања Кијева: Изјава о убијању Руса је монтиранаwww.globallookpress.com © Russian Investigative Committee/via Globallookpress.com

Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов изјавио је да је део из његовог интервјуа за "Јаху њуз" у ком говори о убијању Руса, монтиран, преносе "РИА Новости".

"Ово је скраћена верзија онога што сам рекао. Избацили су, да тако кажем, оно најважније – убијање Руса који су ратни злочинци", рекао је Буданов исландском Јутјуб каналу.

Почетком маја Буданов је у интервјуу за "Јаху њуз" рекао да су украјинске специјалне службе "убијале и да ће наставити да убијају Русе било где у свету до потпуне победе", одговоривши на питање могућој умешаности Кијева у убиство новинарке Дарје Дугине.

Кремљ је ове речи назвао "монструозним", као и потврдом да Кијев спроводи терористичке активности.

Буданов је раније признао да Украјина стоји иза напада на неке познате личности из јавног живота Русије.

У интервјуу са украјинским новинаром Валеријом Савчуком, а одговарајући на његово питање да ли Кијев може да ликвидира познатог руског новинара Владимира Соловјова и геополитичара Александра Дугина, Буданов је рекао: "Већ смо дошли до многих, укључујући и јавне личности".

Телеграм канал "Ридовка" пише да је Буданов овим признањем преузео одговорност за убиство ћерке Дугина, Дарје Дугине, војног дописника Владлена Татарског и напад на писца Захара Прилепина и додаје да је шеф украјинске обавештајне службе последњим изјавама најавио нове нападе. 

image